Quantcast
Channel: Jagt Magasin – Jægernes Magasin
Viewing all 583 articles
Browse latest View live

TV: Nyjægerkursus i Nørresundby

$
0
0

I søndags afholdte Danmark Jægersforbund kursus for nye jægere i Nørresundby i Nordjylland. Kurset var målrettet nyjægere, som har erhvervet jagttegn inden for de sidste tre år.

Der var mulighed for at skyde med haglgevær efter lerduer og bue, se hvordan apportering foregår og en dåhjort opbrækkes. Efterfølgende var der smagsprøve på grillet dåhjort.

Der er meget at holde styr på, men mon ikke man finder ud af at gøre det hele rigtigt på et tidspunkt“, siger Camilla Østergaard Nielsen, som kommer fra Thisted.

Dette indhold TV: Nyjægerkursus i Nørresundby er først set på Jægernes Magasin.


Skyd ikke dåvildtet i fire jyske kommuner

$
0
0

 

Dåvildt Foto martin_vmorris

Jægere skal undlade at skyde voksent dåvildt i Herning, Holstebro, Struer og Lemvig kommuner. Foto: Martin_vmorris,Flickr.

Naturstyrelsen er blevet opmærksom på, at der er lavet en fejl vedrørende jagttiderne for då og dåhjort i Herning, Holstebro, Struer og Lemvig kommuner i jagttidsbekendtgørelsen.

Fejlen giver i princippet mulighed for jagt på dåhjort fra 1. september 2014.

Der skete desværre en fejl, da vi udarbejdede bekendtgørelsen, og sidenhen har vi ikke kunnet se skoven for bare træer, så fejlen er smuttet med hele vejen til den færdige jagttidsbekendtgørelse. Vi stoler på, at midt- og vestjyske jægere lader være med at skyde dåhjorte, indtil jagttidsbekendtgørelsen er rettet til, hvorefter der vil være et forbud mod jagt på voksent dåvildt”, siger vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen i Vestjylland.

Fejlen er allerede nu ved at blive rettet, så en ny bekendtgørelse kan træde i kraft hurtigst muligt i begyndelsen af september.

Dåvildtbestanden i Vestjylland er opbygget i begyndelsen af 00´erne, og bestanden er stadig ikke stærk nok til at kunne blive jaget på samme vilkår som kronvildt og råvildt. Derfor må voksent dåvildt ikke jages.

Dåkalve kan ifølge bekendtgørelsen skydes fra 1. december til 15. december. Kalve kan skydes, da de ikke er afgørende for at sikre en større bestand. I den forbindelse gælder det om at beskytte de voksne dyr.

Kilde: Naturstyrelsen

Dette indhold Skyd ikke dåvildtet i fire jyske kommuner er først set på Jægernes Magasin.

Jagt Viborg Randers

Elmegaardensjagt – Gåsejagt

$
0
0

Elmegårdens jagt gåsejagt

For at komme på gåsejagt hos os behøver du ikke have en apporterende hund, den stiller vi med.

Vi mødes ca. 1½ -2½ time før solopgang, alt efter hvilket terræn vi vælger at tage til. Der må påregnes op til 45 minutters kørsel fra mødestedet. Men dette aftales telefonisk aftenen før jagten.

Mødested og adr. oplyses ved tilmelding.

Program:

Maks. 4 deltager pr morgenjagt.

Der afholdes jagter på følgende datoer.
Begge datoer er søndage. 14.12 – 11.01.15

Ankomst 1½ timer før solnedgang til jagtarealet.

Inden vi gå ud på pladserne får vi en kop kaffe og et rundstykke, samt en dram.

Jagten slutter ca. kl. 11.00 på terrænet.

På morgentrækket må der kun skydes på standpladsen og der må skydes ræv, duer, krager, skader efter solopgang og ænder og gæs før solopgang.

En ræv udløser som altid på vores jagter 2 flasker af Elmegårdens vin.
Alt andet skadevoldende vildt udløser 1 flaske af Elmegårdens vin.

Jagten skal bestilles via vores hjemmeside: www.elmegaardensjagt.dk

Pris: 500 kr.

Dette indhold Elmegaardensjagt – Gåsejagt er først set på Jægernes Magasin.

Elmegaardensjagt – Andejagt

$
0
0

 

For at komElmegårdens jagt andejagtme på et andetræk hos os behøver du ikke have en apporterende hund, den stiller vi med.

Vi mødes ca. en halvanden time før solnedgang og alt efter vejrets gebærden, finde vi ud af hvilket hul vi skal sidde ved.

Mødested og adr. oplyses ved tilmelding.

Program:

Maks. 4 deltager pr aften.

Der afholdes jagter på følgende datoer.
Alle datoer er torsdage. 09.10 – 06.11 – 04.12

Ankomst 1½ timer før solnedgang på oplyste adresse

Inden vi gå ud på pladserne får vi en kop kaffe og en lille en til halsen.

Jagten varer fra ca. ½ time før solnedgang til 1½ time efter.

Vi slutter over en kop kaffe i det fri (hvis vejret tillader det).

På aftentrækket må der kun skydes på standpladsen og der må skydes ræv, duer, krager, skader inden solnedgang og efter solnedgang ænder og gæs.

En ræv udløser som altid på vores jagter 2 flasker af Elmegårdens vin.
Alt andet skadevoldende vildt udløser 1 Flaske af Elmegårdens vin.

Jagten skal bestilles via vores hjemmeside: www.elmegaardensjagt.dk

Pris: 400 kr.

Dette indhold Elmegaardensjagt – Andejagt er først set på Jægernes Magasin.

En jagt som nonprofit organisation

$
0
0

Råvildt Elmegården

Jeg lejede jagten på Elmegården i Sommersted ved Vojens sidste vinter. Elmegården er en besøgsbondegård med mange forskellige initiativer og jorde, som ligger fordelt øst og vest for byen.

Området og gården

Ryon Petersen, som er udlejer, har en gård med kødkvæg, mejeri, bondegårdsferie samt forsamlingshus. Der er græsmarker, søer, vandhuller, lidt skov og ådal, hvor Nørreåen glider forbi græsmarkerne som grænse mellem mit terræn og naboerne til nordvest. Mod vest skiller jernbanen. Den meste agerjord ligger på østsiden af byen. Her er mange harer, råvildt og agerhøns, som er de største/hyppigste vildtarter.

Hvis man besøger gården om vinteren kan man gå ind i staldene og se Hereford kvæg, som går på dyb strøelse. Man kan også se høns, kaniner, gæs, får og meget mere. Ja man kan sågar holde børnefødselsdag her. Gør man det i perioden, hvor køerne er på markerne, kan man få en tur på vognen som spændes efter traktoren, og så får man en køretur rundt på ”prærien”, hvor man kan komme op og sidde på nr. 200 en gammel Hereford ko. Ofte ender det med, at man spiser en liter eller to af Elmegården hjemmelavede is på terrassen bag butikken. Der er på terrænet markerede ruter som folk må gå ad. Derved kan de få en naturoplevelse, se køerne græsse i ådalen, se harer, måske agerhøns og råvildt.

Elmegården

Har man ikke fundet et sted at overraske konen på fødselsdagen er her flere muligheder. Et er at holde en hyggelig grillaften på Elmegården med et besøg i vinkælderen. Hvis det bliver for koldt, ja så er det jo godt, at man kan grille i havens hytte, som har en indbygget grill med bord-bænkesæt rundt om. Her kan man sidde op til 15 mand og spise. Men man kan også invitere konen på Bed and Breakfast, og prøve at sove i en rigtig himmelseng.
Til Elmegården hører også byens forsamlingshus. Her er en hyggelig 1. sal med skrå bjælker og plads til 100 gæster. Det bedste ved at leje jagten ved Ryon er, at jeg kan gøre hvad jeg vil, bare det ikke går ud over hans markstøtte.

Området skal være en oplevelse

Af natur er jeg den type som er ambitiøs, med de ting jeg går i gang med. Det skal være så optimalt som muligt. Ikke for at få en stor parade, men mere for at få en oplevelse og nogle sanseindtryk, som giver en tilfredsstillelse og ro inden i. Det er meget befriende, at se harekillinger her på sensommeren sidde i græsset og ikke ænse, at jeg står sammen med en anden og snakker. Vi hvisker ikke, men står og iagttager dem uden de lader sig forstyrre af vores tilstedeværelse. Min vision er, at området skal være en oplevelse. Der skal være en naturlig bestand af både ænder, agerhøns, fasaner, harer, råvildt, duer, gæs og bekkasiner. Disse arter findes allerede på terrænet, men jeg vil gerne have, at bestandene vokser mere til.

Det skal ikke være held, at man kommer til at se en flok agerhøns lette eller hører fasankokkene kalde. Men dette kræver et større forarbejde. Ikke desto mindre fortæller naboerne til arealerne allerede nu, at de ser mere vildt komme ned til søerne for at drikke.

Jeg har derfor læst en del om vildtet, især om agerhøns og fasaner. Jeg ville gerne, at vi kan lave noget andet end det vi for det meste tilbydes når der er tale om jagter. Det behøver vel ikke kun være afskydning af fasaner og ænder. Hvad med agerhøns i stedet for fasaner?

Markerne på Elmegården er opdelt med markhegn, gode, men ældre hegn. De er dog slidte pga. kørernes færden gennem dem. Blev de skåret ned, så det ikke trækker ved fødderne på fuglene, ville området faktisk kunne egne sig til fasaner, da der som førnævnt er græs, agerjord og vådområder ved ådalen, og markernes størrelse vil være gode for agerhønsene.

Nye remisser

Jeg skal bare have plantet og lavet de rigtige biotoper så fuglenes kyllinger kan finde insekter nok til at komme godt fra start i foråret. Derfor har jeg plantet remisser på ukurante skrænter med æbletræer og graner med en højde på 50 – 110 centimeter for at fremskynde processen.

Vildtpleje

Jeg har rømmet noget krat, hvor der var en vold og sået volden med vildtfuglefrø, plantet nye graner og renset den ene ende af vandhullet op, så jeg kunne sætte en voliere til nye fasaner. Krattet munder ud i et fem rækkers læhegn med højt græs i. Jeg har aftalt med Ryon, at vi sår en vildtfoderblanding ned langs hegnet, når vi har høstet hveden, så der er dække i bunden / læ for fasanerne. Og sår en stribe med vildtfuglefrø, som samler insekterne til både agerhøns og fasankyllingerne til foråret.

Vildtpleje Elmegården

Jeg har også fået sat pil i et vådt område ved bækken, der løber ud i åen. For enden skal der også sås og plantes graner. Og jeg har også sat fodertønder op for hver 60 meter i alle hegn og rundt på arealerne. De steder, hvor der er for langt til frisk vand har jeg ydermere sat vandtrug op med 10 liter vand som fyldes efter behov. Overordnet tænker jeg i ruter vildtet kan følge og biotoper, som hjælper dem til at finde den fornødne føde, så jeg på sigt, vil have en vild bestand af de forskellige fugle og pelsdyr.

Udsætningsfugle

Det har dog været nødvendigt også at arbejde med udsætningsfugle for at få sat gang i processen. Jeg har forsøgt mig med parhøns både som udsætning og til agerhønsekyllinger og så skrukhøner til fasanerne. Jeg har dog måtte supplere med større fasankyllinger for at kunne nå at få nogle op til jagtsæsonen. Begge dele kunne sikkert have haft bedre udgange, men nu må vi se, hvad der kommer frem når vi kommer hen sidst på sommeren. Der er jo meget læring i alt dette.

Udsætning fasaner

At rævene også tog 120 af 150 af ællingerne i søen var heller ikke lige planlagt, så jeg måtte sætte 120 nye ud. De når så ikke alle at blive flyvefærdige til den første andejagt, men så har vi noget til gode til oktober. Dette og meget mere arbejdes der med. Derfor har jeg også været i tænkeboksen omkring økonomien.

Projekt Elmegården

Det kommer jo ikke af sig selv og for en enkelt person er det en større udgift for ikke at glemme al arbejdet med at fremtrylle sig en jagt, hvor der er noget for både jæger og byens borgere at se og opleve.

Jeg har nogle jagtkammerater, som ikke har deres egen jagt eller har råd til det, så derfor har jeg også haft tankerne omkring nyjægere og jægere som ikke selv har hund. Kunne jeg lave noget for dem også, ja så ville jeg jo have nået endnu længere med min vision, og hvad med byens borgere, kunne jeg lave endnu mere for, at de vil komme til at støtte op om projektet?

For projektet er nok efterhånden det mest rammende ord for min vision.

Jeg har givet mig selv flere udfordringer med min jagt og det som Elmegården står for som besøgsgård. Det hele skal jo gerne gå op i en højere enhed.

  1. Jeg vil have en jagt, hvor jeg ser fugle og råvildt som en naturlig del og ikke som en sjældenhed. I fri bane.
  2. Byens borgere og andre skal kunne sige, at de har oplevet naturen på en spændende måde ved at følge ruterne i terrænet.
  3. Nyjægere og andre skal også have mulighed for at komme på jagt uden, at de er en del af jagten, men heller ikke behøver at betale høje priser for at komme på en jagt.
  4. Der skal rejses en økonomi som skal være med til at udvikle området.

Jeg har løst opgaven ved at gøre flere forskellige tiltag. Jeg har stiftet en frivillig forening. Derved har jeg løst spørgsmålet om skat og moms i forbindelse med eventuelle indtægter.

Jeg har fået lavet en hjemmeside og min søn Mads administrerer en facebookside for jagten.

Jeg har fået arrangeret vildtaftner i forsamlingshuset. Arrangementerne kan købes over hjemmesiden. Vildtaftnerne er sociale arrangementer, hvor vi selvfølgelig har vildt på menuen, men der vil også være et indslag af en eller anden karakter. Det kan være lige fra fællessang til foredrag om vinen m.m.
I september skal vi have gråand som hovedret, i det oktober fasan, i november rådyr og i januar vildgås.

Jagt – alle skal kunne være med

Jeg har lavet et koncept, hvor andre jægere kan komme på jagt til en rimelig pris.

Jagt på Elmegården

Der er kun udbudt mulighed for at købe pladser på 2 drivjagter. Den ene er den 21. september og den anden den 4.oktober. Dette er for, at vildtet skal op i bestandsstørrelse, og de skal have gode forudsætninger for at falde til og trives på terrænet. Jeg forventer ikke de store parader, men helt sikkert en super god dag i andres selskab.

Den 4. oktober er der kun sat 2 pladser til salg, idet jagten fortrinsvis er tænkt som en jagt i venners lag. Men hvis en vil være en del af dette, skal han eller hun været meget velkommen. For øvrigt, så har min søde kone også jagttegn, så hvis der en kvinde som gerne vil med, men frygter, at der et mandsdomineret selskab, ja så er der da helt sikkert en af samme køn tilstede.

Derudover er der lagt nogle små jagter på ande-, gåse- og duetræk ud til salg. De koster fra 400 – 500,- kr. pr. jagt med begrænset antal deltagere.

Her drejer det sig om jagt, men også om fællesskab og nye relationer. Jeg stiller gerne med hund, hvis en jæger ikke har en sådan. Jeg sikre at skjul til duerne er sat op på strategiske steder, hvor jeg tror der vil være gode chancer for at kunne skyde nogle af denne art.

Ved gåsetrækkene om morgenen og formiddagen, deltager jeg selv og har også lokkerne til dette formål. Ligesom jeg tager med som apportør til aftentrækkene på ænderne.

Mere vildtpleje

Hele overskuddet fra arrangementerne går ubeskåret til vildtpleje, foder og plantning for vildtet. Så skulle man ikke få så meget på tasken på de små jagter, så har man støttet projektet. Det må jo også have en berettigelse.

Måske sidder der en eller anden og tænker. Det kunne jeg godt tænke mig at høre mere om projektet, så skal du være mere end velkommen til at komme på besøg, give et kald på mobilen 5250 7366, skriv via hjemmesiden  eller skriv en kommentar herunder.

Med venlig hilsen
Paul Erik Planitzer
Damager 31
6560 Sommersted

Dette indhold En jagt som nonprofit organisation er først set på Jægernes Magasin.

Jagt og beboelse

$
0
0

65 ha jagt tæt på skov med råvildt og kronvildt. Jagt og beboelse udlejes samlet. Stuehus bygget 1968, nyistandsat, 160 m2. 6.000 kr. pr. mdr. 3 mdr. leje i depositum og 2 mdr. leje forud.

Dette indhold Jagt og beboelse er først set på Jægernes Magasin.

Kronhjorten i brunst

$
0
0
Kronhjort-Cervus_elaphus_Luc_Viatour

Kronhjorten kan tabe sig 30 – 40 kg i brunsttiden, da den nærmest løber uafbrudt. Foto: Luc Viatour, Wikipedia.

Pas på Kronhjorten i september måned, for dyrets og naturens skyld.

September er den måned, hvor kronhjorten går i brunst. Hinderne er kun i løbetid én dag, så hjorten samler en flok hinder omkring sig, så han kan springe på hinden når der er chance for bedækning. Hvis den misser, er der andre i flokken, han kan bedække. Kronhjorten bedækker hinden mange gange i løbet af den dag, hun er i brunst.

I brunsttiden brøler hjorten meget. Brølet skal både tiltrække hinderne, men også skræmme andre hjorte væk. Indimellem prøver rivalerne at lokke hinderne væk fra den stærkeste hjort, derfor ser man også hjorten løbe rundt omkring flokken i brunsttiden. Det kan komme til kampe mellem hjortene. De støder gevirerne mod hinanden, og det giver et højt klang når det sker.

Der er store muligheder for at se kronhjorte i Danmark, både på Sjælland og i Jylland. Mange danskere benytter sig også af dette, og de fleste opfører sig pænt i naturen, og respekterer dyrenes områder. Det er også vigtigt, da kronhjorte nemt bliver skræmt og nervøse, hvis der opstår situationer i naturen, som de ikke er vant til.

Specielt i brunsttiden, er det et problem at forstyrre det store dyr. Hjorten har kun en kort tidsperiode at bedække hinderne i, og derfor skal de ikke forstyrres. Hvis hinderne ikke bliver drægtige første gang, går der tre uger, inden de er i brunst igen. Jo længere tid der går inden hinden bliver drægtig, desto længere tid tager det førend kalven bliver født, og jo kortere tid har den til at spise sig stor og stærk inden vinterens komme.

Hvis man gerne vil opleve kronhjorten i brunst, er det bedste tidspunkt omkring solnedgang. Kør en tur i en skov, hvor man på forhånd ved at der er kronhjorte, eller gå en tur i fx Haderslev Dyrehave eller Dyrehaven ved København, hvor chancen er stor for at se Danmarks største pattedyr.

Herunder kan du se en video af kronhjorte i brunst, videoen er lavet af Egon Bennetsen, og optaget i Hjardemål Klit.

//www.youtube.com/watch?v=qcuCO4slUdg

 

Dette indhold Kronhjorten i brunst er først set på Jægernes Magasin.


Feltskydning for kvinder

$
0
0

Feltskydning for kvinder

Så sker det igen ….. 
Der afholdes feltskydning for kvinder på riffelbanen i Brønderslev lørdag den 20. september 2014.

Der skal skydes til mange forskellige og spændende mål på hhv. 25, 100 og 200 m.

Vi skyder bla. fritstående, liggende uden anlæg, stående m/skydestok og siddende m/skydestok.
Monterede ben på riffel er ikke tilladt.

Det skal påregnes, at der skal bruges ca. 50 skud denne dag.

Præmier

Der vil være rigtig flotte præmier til vinderne, blandt andet Big Game støvler, Jakke fra Beretta, Rygsæk fra Seeland og afstandsmåler fra HG Agensis (Leopold).

Nordjyske Stifttidende kommer og skriver en artikel til avisen om kvindeligt jægernetværk samtidig kommer Per Kauffmann og laver en artikel til Jagt, Vildt og Våben.

Deltagelse

Pris for dette arrangement kr. 150,-pr. person. Betaling skal ske ved tilmelding som er bindende. Der vil være mulighed for tilkøb af frokost til kr. 50,-pr. person. Bestilles og betales samtidig med tilmelding. Der kan købes kaffe, vand og øl på skydebanen.

Tilmelding kan ske til:

  • Tine Strauss på mail tinestrauss@yahoo.dk
  • Ditte Ebbehøj på mail ditte@ebbehoj.dk
  • Bitten Molin på mail raaj.kasserer@gmail.com.

Tilmelding skal ske skriftligt senest den 12. september, i vil modtage en bekræftelse på jeres tilmelding pr. mail.
Beløbet for tilmelding overføres til følgende konto 9008-1320093534, husk at skrive navn i tekstfeltet.

Adresse & tidspunkt

Lørdag den 20. september 2014 kl. 9.00 til ca. kl. 15.00
Riffelbanen i Brønderslev
Skydebanevej 4
9700 Brønderslev.

Vel mødt
Aalborg Jagt & Raabjerg-Aalbæk Jagtforening

Dette indhold Feltskydning for kvinder er først set på Jægernes Magasin.

Ingen vildtindberetning – intet jagttegn

$
0
0

Kvinde og jagttegn
Nyt lovforslag kan, hvis det bliver vedtaget senere i 2014, sørge for, at man fra foråret 2015 ikke længere automatisk får jagttegn for den næste sæson, selvom man har betalt.

Alle jægere i Danmark har pligt til at indberette, hvor meget vildt de har nedlagt i den foregående jagtsæson, men mange glemmer det. Det gør et nyt lovforslag noget ved.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil man ikke længere automatisk få fornyet sit jagttegn i den nye sæson, selvom det er betalt. Det kræver fremover, at man har fået indberettet sit jagtudbytte inden den 31. marts, ellers bliver jagttegnet for den nye sæson ikke udstedt.

Problemet med at nogle jægere ikke indberetter jagtudbyttet har stået på i mange år, og var allerede tilbage i 2005 nævnt i en rapport om ”Optimering af jægernes indberetning af vildtudbytte”.

Den gang var det store problem, at det skulle indberettes via almindelig post. I dag kan det gøres elektronisk med nem id, så der er faktisk ikke nogen undskyldning, for ikke at få det gjort.

Hvis lovforslaget vedtages, vil loven være gældende fra den 1. januar 2015, og være gældende fra jagtsæson 2015/2016.

Hvis du ikke får indberettet dit vildtudbytte i tide, kan du i ydersted konsekvens blive tvunget til at tage jagttegnet igen.

Lovforslaget kan læses via dette link.

 

Dette indhold Ingen vildtindberetning – intet jagttegn er først set på Jægernes Magasin.

En kommende gåsejæger

$
0
0
Gabriel på gåsejagt

En kommende gåsejæger.

Gåsejagt i Nordjylland den 6. og 7. september.

Det var 5-årige Gabriels første gåsejagt i hans egen power hunter.

Hans mor Stefanie skød en af de 5 gæs vi fik.

Gæssene var ret sky og meget svære at få ned, vi har en fornemmelse af at årsagen er at det er gæs der har ynglet her og da nogle jægere skyder på for lange afstande har de fået erfaring og er blevet meget forsigtige.

Vi er dog alligevel meget glade for et par vellykket og hyggelige jagtdage med vore gode og gæstfrie venner!

Gabriel på gåsejagt

Mors gås vises stolt frem.

Gabriel i egen power hunter

Gabriel i egen power hunter.

Gabriel på gåsejagt2

Så kan gæssene bare komme…

 

Dette indhold En kommende gåsejæger er først set på Jægernes Magasin.

Outdoor Storytellers Event i Haderslev

$
0
0

Baggrunden for messen

Min interesse for fiskeri og natur startede allerede som dreng, og jeg har i mange år fisket en del med stang så tit jeg kunne komme afsted. For ca. 7-8 år siden, tog jeg så jagttegn, og mine fridage blev i stigende grad overtaget af denne hobby, som jeg dyrker med en flok gæve gutter fra min omgangskreds. For ca. 4-5 år siden, blev jeg så introduceret for undervandsjagt, da en super dygtig undervandsjæger tog min bror og mig med ud på et par natdyk. Jeg var hooked, som man siger.

Jeg har i lang tid læst og skrevet en del på diverse fora på nettet, og har bemærket, at mange jægere, fiskere og undervandsjægere er meget ultimative omkring holdningerne til deres sport. Mange diskussioner bliver hurtigt presset ud i sort og hvidt, rigtigt og forkert” eller etisk eller uetisk.

Jeg har ikke noget imod, at diskutere etik, moral, regler, metoder osv. – Faktisk så elsker jeg at tale om det – Men jeg bryder mig ikke om, når en gruppe udpeger en anden gruppe som “forkert på den”.

Derfor har jeg i en række indlæg, opfordret til, at man griber i egen barm, og aktivt gør noget for, at pleje forholdet mellem de forskellige naturbrugere i Danmark. Og da jeg mener, at man skal “praktisere hvad man prædiker”, satte jeg mig for, at skabe en event, der kunne bygge bro mellem os, i stedet for at grave grøfter.

Dykkerklubben i Fredericia

Tidligere i år, deltog jeg til et åbent klubmøde i dykkerklubben i Fredericia, hvor Søren Forsberg og Michael Krustrup Behrens, to legendariske undervandsjægere, var indbudt som talere. Det gav mig senere ideen til Outdoor Storytellers Event, dog med den drejning, også at indbyde en jæger og fisker som taler. For jeg tænkte, hvad har vi naturbrugere til fælles? En forkærlighed for, og ofte en evne til at levere, den gode fortælling. At lystfiskere er berygtede for at overdrive, burde de nok ikke have patent på. For inden for jagt og undervandsjagt, skal man heller ikke ødelægge en god historie med fakta ;-)

Naturefterskoler

Yderligere besluttede jeg mig også for, at forsøge at målrette eventen mod unge mennesker, da jeg i kraft af mit job som lærer, alt for tit møder elever, der virker fremmedgjorte for naturen. Derfor har jeg også inviteret ca. 25 forskellige naturefterskoler fra hele landet til at deltage gratis, med så mange elever som de har lyst til. Jeg kan med glæde konstatere, at det ser ud til, at mange takker ja til tilbuddet.

Økonomi

Økonomien i projektet, så er ambitionen ikke, at det skulle blive en lukrativ forretning for mig. Men jeg har dog alligevel sat en pris på billetten, så jeg forhåbentligt kan lægge penge til side til næste års Outdoor Storytellers 2015. Jeg har faktisk mange flere ideer i støbeskeen, til udvidelser af arrangementet, som jeg har udeladt i første omgang. Mit håb er, at Outdoor Storytellers kunne blive eventen, som kunne trække de største stjerner fra outdoor historiefortæller miljøet til Danmark, så andre, unge som gamle, kan blive “hooked” ligesom jeg blev :)

Outdoor Storytellers Event

Det bliver tre foredrag med de bedste historier, fortalt af tre spændende og verdenskendte fortællere, der er eksperter fra hver deres område indenfor jagt, fiskeri og undervandsjagt.

  • Undervandsjæger Lamberto Azzi
  • Fiskeren Leonard Muys, kendt fra bl.a. DK4
  • Jægeren Max Hunt

I de indlagte pauser, er der også mulighed for at tale med passionerede eksperter, der stiller op med messestande med det nyeste grej, gear, beklædning og masser af røverhistorier.

I VUC Kulturcaféen kan der købes vand, øl og diverse snacks og outdoor-sandwich leveret i samarbejde med Slagter Vollstedt (siden 1862) – Haderslev.

Adresse

Det foregår i VUC Syd lørdag den 25. oktober på adressen Chr. X’s Vej 39, 6100 Haderslev.

Eventen er tænkt som et non-profit arrangement, hvorfor billetprisen er sat til 50 kr. for voksne og 40 kr. for børn under 16. år. Billetten kan købes på billetto.dk

Læs evt. mere på Facebook.

Dette indhold Outdoor Storytellers Event i Haderslev er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

TV: Nyjægerkursus i Nørresundby

$
0
0

I søndags afholdte Danmark Jægersforbund kursus for nye jægere i Nørresundby i Nordjylland. Kurset var målrettet nyjægere, som har erhvervet jagttegn inden for de sidste tre år.

Der var mulighed for at skyde med haglgevær efter lerduer og bue, se hvordan apportering foregår og en dåhjort opbrækkes. Efterfølgende var der smagsprøve på grillet dåhjort.

Der er meget at holde styr på, men mon ikke man finder ud af at gøre det hele rigtigt på et tidspunkt“, siger Camilla Østergaard Nielsen, som kommer fra Thisted.

Dette indhold TV: Nyjægerkursus i Nørresundby er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

Kronhjorten i brunst

$
0
0

Pas på Kronhjorten i september måned, for dyrets og naturens skyld.

September er den måned, hvor kronhjorten går i brunst. Hinderne er kun i løbetid én dag, så hjorten samler en flok hinder omkring sig, så han kan springe på hinden når der er chance for bedækning. Hvis den misser, er der andre i flokken, han kan bedække. Kronhjorten bedækker hinden mange gange i løbet af den dag, hun er i brunst.

I brunsttiden brøler hjorten meget. Brølet skal både tiltrække hinderne, men også skræmme andre hjorte væk. Indimellem prøver rivalerne at lokke hinderne væk fra den stærkeste hjort, derfor ser man også hjorten løbe rundt omkring flokken i brunsttiden. Det kan komme til kampe mellem hjortene. De støder gevirerne mod hinanden, og det giver et højt klang når det sker.

Der er store muligheder for at se kronhjorte i Danmark, både på Sjælland og i Jylland. Mange danskere benytter sig også af dette, og de fleste opfører sig pænt i naturen, og respekterer dyrenes områder. Det er også vigtigt, da kronhjorte nemt bliver skræmt og nervøse, hvis der opstår situationer i naturen, som de ikke er vant til.

Specielt i brunsttiden, er det et problem at forstyrre det store dyr. Hjorten har kun en kort tidsperiode at bedække hinderne i, og derfor skal de ikke forstyrres. Hvis hinderne ikke bliver drægtige første gang, går der tre uger, inden de er i brunst igen. Jo længere tid der går inden hinden bliver drægtig, desto længere tid tager det førend kalven bliver født, og jo kortere tid har den til at spise sig stor og stærk inden vinterens komme.

Hvis man gerne vil opleve kronhjorten i brunst, er det bedste tidspunkt omkring solnedgang. Kør en tur i en skov, hvor man på forhånd ved at der er kronhjorte, eller gå en tur i fx Haderslev Dyrehave eller Dyrehaven ved København, hvor chancen er stor for at se Danmarks største pattedyr.

Oppe i toppen af siden kan du se en video af kronhjorte i brunst, videoen er lavet af Egon Bennetsen, og optaget i Hjardemål Klit.

Dette indhold Kronhjorten i brunst er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

Feltskydning for kvinder

$
0
0

feltskydning for kvinder

Så sker det igen …. 
Der afholdes feltskydning for kvinder på riffelbanen i Brønderslev lørdag den 20. september 2014.

Der skal skydes til mange forskellige og spændende mål på hhv. 25, 100 og 200 m.

Vi skyder bla. fritstående, liggende uden anlæg, stående m/skydestok og siddende m/skydestok.
Monterede ben på riffel er ikke tilladt.

Det skal påregnes, at der skal bruges ca. 50 skud denne dag.

Præmier

Der vil være rigtig flotte præmier til vinderne, blandt andet Big Game støvler, Jakke fra Beretta, Rygsæk fra Seeland og afstandsmåler fra HG Agensis (Leopold).

Nordjyske Stifttidende kommer og skriver en artikel til avisen om kvindeligt jægernetværk samtidig kommer Per Kauffmann og laver en artikel til Jagt, Vildt og Våben.

Deltagelse

Pris for dette arrangement kr. 150,-pr. person. Betaling skal ske ved tilmelding som er bindende. Der vil være mulighed for tilkøb af frokost til kr. 50,-pr. person. Bestilles og betales samtidig med tilmelding. Der kan købes kaffe, vand og øl på skydebanen.

Tilmelding kan ske til:

  • Tine Strauss på mail tinestrauss@yahoo.dk
  • Ditte Ebbehøj på mail ditte@ebbehoj.dk
  • Bitten Molin på mail raaj.kasserer@gmail.com.

Tilmelding skal ske skriftligt senest den 12. september, i vil modtage en bekræftelse på jeres tilmelding pr. mail.
Beløbet for tilmelding overføres til følgende konto 9008-1320093534, husk at skrive navn i tekstfeltet.

Adresse & tidspunkt

Lørdag den 20. september 2014 kl. 9.00 til ca. kl. 15.00
Riffelbanen i Brønderslev
Skydebanevej 4
9700 Brønderslev.

Vel mødt
Aalborg Jagt & Raabjerg-Aalbæk Jagtforening

Dette indhold Feltskydning for kvinder er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/


Ingen vildtindberetning – intet jagttegn

$
0
0

Kvinde og jagttegn
Nyt lovforslag kan, hvis det bliver vedtaget senere i 2014, sørge for, at man fra foråret 2015 ikke længere automatisk får jagttegn for den næste sæson, selvom man har betalt.

Alle jægere i Danmark har pligt til at indberette, hvor meget vildt de har nedlagt i den foregående jagtsæson, men mange glemmer det. Det gør et nyt lovforslag noget ved.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil man ikke længere automatisk få fornyet sit jagttegn i den nye sæson, selvom det er betalt. Det kræver fremover, at man har fået indberettet sit jagtudbytte inden den 31. marts, ellers bliver jagttegnet for den nye sæson ikke udstedt.

Problemet med at nogle jægere ikke indberetter jagtudbyttet har stået på i mange år, og var allerede tilbage i 2005 nævnt i en rapport om ”Optimering af jægernes indberetning af vildtudbytte”.

Den gang var det store problem, at det skulle indberettes via almindelig post. I dag kan det gøres elektronisk med nem id, så der er faktisk ikke nogen undskyldning, for ikke at få det gjort.

Hvis lovforslaget vedtages, vil loven være gældende fra den 1. januar 2015, og være gældende fra jagtsæson 2015/2016.

Hvis du ikke får indberettet dit vildtudbytte i tide, kan du i ydersted konsekvens blive tvunget til at tage jagttegnet igen.

Lovforslaget kan læses via dette link.

Dette indhold Ingen vildtindberetning – intet jagttegn er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

En kommende gåsejæger

$
0
0

Gåsejagt i Nordjylland den 6. og 7. september.

Det var 5-årige Gabriels første gåsejagt i hans egen power hunter.

Hans mor Stefanie skød en af de 5 gæs vi fik.

Gæssene var ret sky og meget svære at få ned, vi har en fornemmelse af at årsagen er at det er gæs der har ynglet her og da nogle jægere skyder på for lange afstande har de fået erfaring og er blevet meget forsigtige.

Vi er dog alligevel meget glade for et par vellykket og hyggelige jagtdage med vore gode og gæstfrie venner!

hilsen dennis

En kommende gåsejæger Mors gås vises stolt frem. Gabriel i egen power hunter. Så kan gæssene bare komme...

Dette indhold En kommende gåsejæger er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

Fokus på hinder og kalve viser ny rapport

$
0
0

En stærk Kronvildtbestand skal sikres gennem jægerhåndværk og -forstand.

Aldersfordelingen i den danske kronvildtbestand er ved at blive skæv. Der bliver skudt for mange unge kronhjorte, og ikke hinder og kalve, som det rettelig er nødvendigt at skyde, for at opretholde en homogen bestand.

Det viser ny rapport fra Aarhus Universitet, hvor forskere fra universitetet har undersøgt to bestande i Jylland. De har vist, at de danske kronhjorte dør for unge, så de ikke bliver gamle nok og opnår den fulde krops- og gevirstørrelse, og dermed ikke bliver en seriøs bejler til hinderne.

Det underliggende problem er, at krondyr færdes over så store afstande, at det bliver set som et trofæ af jægerne. Da de krydser mange jægere, vil der altid være nogen, der vil nedlægge dem.

Selvom kronvildtbestanden er større end før set, er fordelingen skæv, og det er her håndværket som jæger kommer ind. Selvom det kan være svært, ikke at skyde når man har chancen, bør man lade være, da man som jæger kan se, at dyret ikke er fuldvoksent.
Det er bedre at gå efter hinder og kalve, så bestanden bliver mere ligeligt fordelt i Danmark.

Undersøgelsen blev iværksat i 2008 af Aarhus Universitet i samarbejde med jægerforbundet og Naturstyrelsen, og skulle blandt andet kortlægge kronvildtbestandens køns- og aldersmæssige sammensætning.

Den 80 siders lange rapport kan læses via dette link, men en noget kortere sammenfatning kan læses her.

Dette indhold Fokus på hinder og kalve viser ny rapport er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

Fik besøg af en bjørn…

$
0
0

En oplevelse mange nok gerne ville være foruden? Se videoen herunder

 

Dette indhold Fik besøg af en bjørn… er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

Første jagt sammen med sønnike

$
0
0

Sebastions første jagt

Efter flere års “kamp” lykkedes det endelige at få overbevist min bedre halvdel om at det absolut ikke ville være farligt at tage vores søn med på jagt. Han var derfor med på sin første ”jagt” / regulering af duer i dag. Han klarede 1,5 time i skjulet og det blev til to duer.

Han syntes det var lidt kedeligt men vil gerne med igen når farmand skal jage råvildt…

Sebastian i skjulet

Dette indhold Første jagt sammen med sønnike er først set på Jægernes Magasin http://jaegernesmagasin.dk/

Viewing all 583 articles
Browse latest View live